تهیه‌کنندگی فیلم مستند

یه تهیه کننده حرفه ای فیلم مستند، نه کاسبه و نه دلالِ هنری، اون به نوعی یه مستندساز محسوب میشه.

در این دوره چه خبر است؟

اطلاعات دوره اطلاعات کلی

اطلاعات دوره

تهیه کننده نقش مهمی رو در سینمای مستند به عهده داره. به عنوان یه تهیه کننده شما نه تنها با بخش عملی و تجاری پروژه، بلکه با درون مایه و ساختار و فرم روایت و خلاصه تمام جوانب فیلم ارتباط داری. همینطور مسئول تهیه و تدارک ابزار و شرایط مورد نیاز کارگردان و عوامل فیلم هم هستی. یه تهیه کننده دغدغه مند و حرفه ای در سینمای مستند باید به عنوان یه مغز متفکر و یه نیروی محرکه قوی برای پیشبرد اهداف ساخت فیلم عمل کنه. به طوری که تصور تولید یه فیلم مستند بدون وجود تهیه کننده امکان پذیر نیست.
اما.. خصوصیات یه تهیه کننده حرفه ای چیه؟
چطور میتونیم به عنوان یه تهیه کننده مقتدر تسلط کاملی روی روند تولید فیلم خودمون داشته باشیم؟
مدیریت یه پروژه مستند به چه خصوصیات و ابزاری نیازمنده؟
بعد از تولید فیلم وظیفه تهیه کننده به پایان میرسه؟ 
شاید تصویری که خیلی از ما از تهیه کننده یه فیلم مستند تو ذهنمون داریم یا حتی دیدیم، کسیِ که هزینه های ساخته شدن یه فیلم مستند رو تقبل میکنه و بعد از اینکه فیلم ساخته شد، اون فیلم رو به شبکه تلویزیونی یا سازمان دیگه ای میفروشه و مبلغی که صرف تولید فیلم کرده رو با سود مشخص دریافت میکنه. داشتن چنین تصویری از یه تهیه کننده درسته، اما حقیقت تهیه‌کنندگی فیلم مستند چیز دیگه ای هم هست.
یه تهیه کننده حرفه ای فیلم مستند، نه کاسبه و نه دلالِ هنری، اون به نوعی یه مستندساز محسوب میشه.
کسی که مثل یه کارگردان یا یه فیلمبردار حرفه ای، سینمای مستند رو چه به لحاظ زیبایی شناسی و چه به لحاظ تکنیکی میشناسه و از همه این ها مهم تر دغدغه ی فردی داره و میخواد فیلم هایی که تولید میکنه در جهت برآورده شدن دغدغه های شخصیش باشن؛ حتی ایده فیلم رو به کارگردان مورد نظرش پیشنهاد میده و توی تمام مراحل تولید فیلم از تحقیق و پژوهش گرفته تا اکران پا به پای همه عوامل روی روند تولید فیلم نظارت میکنه تا نتیجه نهایی منطبق بر خواسته اش حاصل بشه.
تو این دوره آموزشی، مهدی شامحمدی حوزه های فعالیت یه تهیه کننده حرفه ای سینمای مستند رو در 11 حوزه مختلف تدریس میکنه و توی هر قسمت به صورت مستقل در مورد هر حوزه توضیحات و تجربیاتش رو به شما انتقال میده.
اون در ابتدا برای شما از هدف گذاری و تعیین چشم انداز برای یه تهیه کننده به مثابه مغز متفکر و هدایت کننده گروه تولیدِ فیلم مستند صحبت میکنه؛ بعد از اون نقش یه تهیه کننده در مرحله تبدیل طرح به ایده و نگارش فیلمنامه مستند رو توضیح میده؛ همینطور از تجارب موفقش در تشکیل اتاق فکر و تعیین شخصی به عنوان کارگردان برای پیشبرد اهدافش در روند تولید فیلم با شما صحبت میکنه.
یکی از مهم ترین قسمت‌های این دوره آموزشی، آموزش طراحی ساختمان تولیده که کمک بزرگی به شما در مدیریت مالی، زمانی و نیروی انسانی میکنه.
شامحمدی در 3 قسمت به صورت مستقل، وظایف و جایگاه یه تهیه کننده مقتدر و صاحب تفکر رو در 3 مرحله اصلی تولید یه فیلم مستند یعنی پیش تولید، تولید و پس تولید به تفصیل و با مثال های کاربردی متعدد توضیح میده.
همینطور توی یه قسمت دیگه از اهمیت جایگاه یه تهیه کننده در مرحله بسیار مهم ِ پخش فیلم صحبت میکنه و تجربیاتش رو برای پخش گسترده فیلم و بازگشت مالی به شما انتقال میده.
توی آخرین ویدیو هم 3راهکار مهم برای دریافت فاند از جشنواره های معتبر بین المللی برای ساخت فیلم مستند رو ارائه میده و همچنین روش های حرفه ای و اصولی برای ارائه فیلم به جشنواره های بین المللی فیلم مستند برای بهتر دیده شدن فیلم رو به شما یاد میده؛ پس اگه شما هم سودای تهیه کنندگی سینمای مستند ایران رو داری و میخوای به صورت حرفه ای پا به این عرصه بزاری، تماشای این دوره آموزشی ارزشمند رو از دست ندی.

پس این فرصتو از دست نده و همین حالا شروع کن.

مخاطبین دوره

این دوره برای تمام علاقه مندان به یادگیری مستندسازی مناسبه. 

پایان دوره
تو این دوره آموزشی استدیو کلاس با عنوان تهیه کنندگی در سینمای مستند با ما همراه باشی تا از صفر تا صد دانش و ابزاری که برای تهیه موفق یه فیلم مستند لازم داری رو یاد بگیری. توی این دوره 11 قسمتی مهدی شامحمدی یکی از تهیه کنندگان حرفه ای و موفق سینمای مستند ایران برای اولین بار روبروی شما نشسته تا شما رو با دانش و تجارب مختلفی که طی چندین سال فعالیتش در این حوزه بدست آورده همراه کنه. تا شما هم بتونی در مواجهه با چالش های تولید یه فیلم مستند موفق عمل کنی. پس اگه به عنوان یه مستندساز قصد تهیه کنندگی فیلم هایی رو داری که خودت کارگردانی میکنی و یا علاقه مند به فعالیت حرفه ای توی حوزه تهیه کنندگی سینمای مستند هستی تماشای این مجموعه رو از دست ندی.


مدرک معتبر دو زبانه دانشگاه تهران


اگر جزو هنرجوهایی باشی که با دقت تمامی جلسات رو مشاهده کنی و بتونی از هر جلسه یه خلاصه کامل بنویسی و این خلاصه ها رو در قالب پروژه پایانی ارائه بدی، یه گواهی کسب مهارت معتبر دو زبانه از پژوهشکده ی دانشگاه تهران می گیری.
 

اگر جزو هنرجوهایی باشی که تمام تمرینات و به ویژه پروژه پایانی رو با موفقیت انجام بدی یه مدرک معتبر دو زبانه از پژوهشکده ی دانشگاه تهران می گیری، کسب این مدرک میتونه یه ویژگی و امتیاز خاص و ویژه برای رزومه ی کتبی شما باشه تا به کارفرماهای مختلف ارائه بدی و به همین دلیل اصلا قرار نیست کسب این مدرک کار آسونی باشه و اگر علاقه‌مند به داشتنش باشی باید وقت و تلاش زیادی برای صرف کنی، البته فراموش نکنی که مهمترین مولفه پرتفولیو قوی و حرفه ای و داشتن نمونه کارهای حرفه ای و اصولی هست.


چجوری با منتور ارتباط دارم؟
تو هر فصل می تونی سوالات نرم افزاری و تخصصیت رو داخل پنلت از منتورها بپرسی.

البته تیم پشتیبانی آکادمی رویاد همیشه در کنارته تا هرجایی که تو این فرایند به مشکل خوردی سریعا پیگیری کنه. پس اصلا نگران نباش!

برای ارتباط با پشتیبانی میتونی با شماره 02142887109 تماس بگیری یا داخل سایت تیکت بدی.
بیشتر  
کمتر  
اطلاعات دوره
سطح مبتدی
تعداد فصول 11 فصل
تعداد جلسات 11 جلسه
تاریخ عرضه 22 مهر 1402
تعداد بازدید 730 نفر
درباره استاد
پیش نیاز دوره

ندارد

تهیه‌کنندگی فیلم مستند سرفصل های دوره

سرفصل های دوره

تهیه‌کنندگی فیلم مستند

طراحی یه ساختار منسجم و عملی برای پیش برد تولید فیلم
طراحی ساختار تولید '00:19

نظرات هنرجویان تهیه‌کنندگی فیلم مستند

نظرات هنرجویان

من جان 10-فروردین-1403 01:48

سلام آموزش خوبی بود. ارائه نمونه ای از تگ لاین، لاگ لاین، طرح سه صفحه ای، دایرکت نت، پژوهش، فیلمنامه و جدول ساختار تولید از نمونه مستندهایی که یاد شده، به کامل شدن آموزش کمک می‌کنه.